2017. október 8., vasárnap

Sierra Cartwright - Megláncolva

A Donovan-dinasztia 2


Amikor ​Sofia McBride a barátnője esküvői partiján megismerkedik az erős és határozott Cade Donovannel, a férfi figyelmezteti, hogy óvakodjon tőle. Sofia próbálja megfogadni az intelmet, ám azon kapja magát, hogy ellenállhatatlan vonzalmat érez a rejtélyes és kissé félelmetes férfi iránt. 
Hiába tudja, hogy a tűzzel játszik, képtelen ellenállni a Donovan fiú vad kívánságainak. Minél inkább belegabalyodik a kapcsolatba, annál inkább sejti, hogy talán soha nem is akar megszabadulni belőle 
Cade Donovan, a titokzatos ranchtulajdonos eddig olyan nőket választott, akik nem várnak tőle túl sokat. De amikor egy vihar egy fedél alá kényszeríti vele Sofiát, egyszeriben fellángolnak a domináns férfi védelmezőösztönei. Cade mindent meg akar kapni, amit Sofia nyújtani tud, de hamarosan rádöbben, hogy a nő szépsége mögött olyan kemény elszántság rejtőzik, amire nem számított. Ketten érzéki utazásra indulnak, aminek a végére Cade talán megszabadulhat múltja gyötrő démonaitól; és ami mindkettőjüket örökre megváltoztatja. 
Sierra Cartwright bestseller sorozatában mesterien vezeti olvasóit a hatalmi játszmák világába, ahol a test is üzlet, ha az érdek úgy kívánja. Texas sosem volt még ilyen forró.
VIGYÁZAT; BDSM-SZEXJELENETEKET TARTALMAZ, CSAK FELNŐTTEKNEK.

Libri, 2017
Eredeti cím: Brand, 2016


A Donovan-dinasztia sorozat második része, és természetesen ez is az erotika, különösen a BDSM életforma kedvelőinek ajánlott.
Mint mondtam/írtam, trilógia, a Donovan testvérek viszont négyen vannak, s mivel az első két rész olvasása után tudni lehet, hogy a harmadik rész Nathan, a harmadik fiútestvér története lesz, kicsit furának találom, hogy Erin, a lánytestvér nem kap egy önálló könyvet és eddig csak epizódikusan jelenik meg a történetben.
Miután az első részben Connor Donovan és Lara merismerkedésének és szerelmének történetét ismerhettük meg, most a legidősebb fivéren,  Cade-en van a sor. Ő egy kicsit kilóg a családi képből, hiszen, bár Donovannak hívják és apja fiaként ismerte el és szerette, anyja és  apja sosem voltak házasok, bár ez nem a férfin múlott. Törvénytelen származása miatt Cade kivülállónak érzi magát, és az sem segít a nagy családi összeborulás létrejöttében, hogy bűnösnek érzi magát apja halála miatt.
A történet az előző részből már ismert Connor és Lara esküvői fogadásával kezdődik, itt ismerkedik meg Cade Sofia McBride-dal, a rendezvényszervezővel, aki a fess társadalmi eseményért felel. S Donovanék máris felkérik a hölgyet a Donovan-farm száz éves fennállásának ünnnepi rendezvényének megszervezésére, ami hol máshol történhetne, mint magán a Donovan-farmon, ami Cade öröksége és lakhelye.
Sofia McBride számára nem ismeretlen Cade. Bár személyesen még sosem találkoztak, de a fiatal nő már hallott a Donovanok különleges szexuális preferenciáiról és a kiváncsiság hajtja, annak ellenére, hogy semmit nem tud a domináns-alávetett viszonyokról. A kettőjük között első pillanattól meglevő szexuális vonzódás is hozzájárul ahhoz, hogy elveit félretéve engedjen a kiváncsiságnak és viszonyba bonyolódjon a vonzó farmtulajdonossal. Tehát még meg sem lepődik, mikor a leendő parti színhelyéül szolgáló farm látogatásakor belép Cade “játszószobájába”. S így kezdődik el kettejük erotikára alapozott kapcsolata, ami később érzelmekkel is társul.

“Sofia tudta, hogy Cade lépésről lépésre gyúrja át őt azzá az alávetetté, akit csinálni akar belőle. És aki hirtelen akart is lenni. Cade megnyugtató, csodálatos hangon beszélt. Sofia sehol máshol nem akart volna lenni ebben a pillanatban” *

Hogy a szerelmi történet ne legyen unalmas és meglepetésektől mentes, egy adott ponton Sofia elhagyja a férfit, mert az nem hajlandó szembenézni hamis bűntudatával és idealizált apaképével, de ezt segít majd feldolgozni Nathan, a harmadik Donovan fivér.  Természetesen lesz boldog végkifejlet, lesz eljegyzési gyűrű és boldogan éltek, míg meg nem haltak.
Ez a történet igazándiból bevezetés a BDSM világába, hiszen Cade ezt teszi Sofiával, megismerteti egy olyan világgal, amit a nő csak az internetes oldalakból ismer. Hogy ez neki miért jó, fogalmam nincs, minden bizonnyal egy adag mazochizmusra való hajlam is kell az ilyesmihez, de ez csak személyes vélemény, mert a szexuális preferencia mindenkinek magánügye.
Túl sok nem történik a cselekményben, hiszen a hangsúly Sofia BDSM-be való bevezetésén van, ezt pedig meglehetősen részletesen le is írja a szerző. Ezen kívül csak a két főszereplő családjának apró mozzanataival és lelki gyötrelmeikkel ismerkedünk meg. No meg a centenáriumi parti előkészületeivel, de mindezt háttérbe szorítja az erotika. 
   Természetesen lennie kell a történetben egy házikedvencnek is, ez esetben egy menhelyről hozott keverékkutyának (hogy is lehetne ez másként: gazdagéknak van szociális érzékenységük és nem egy pedigrés állatot tartanak, hanem egy menhelyi keveréket), mert valaminek mosolyt is kell hoznia az arcokra. Koki a kedvencem lett és bármikor hazahoznám azt a nagytestű loboncot.
Akik szeretik a cowboy-os történeteket, ezt is kedvelni fogják, hiszen Cade-en állandóan egy, a szemébe húzott Stetson kalap lóg, a szmokingja is western szabású – bár gőzöm nincs milyen lehet az – és a cowboy-csizmák állandó viseleltnek számítanak télen-nyáron. S természetesen itt a megszokott klisé: gazdag, lelki gondokkal küszködő, dögös férfi és szegény sorsból magát felküzdő bomba nő. Akinek ez a felállás bejön, az a történetet is kedvelni fogja. A szex az már csak hab a tortán.
Nem olvastam bele a következő rész előzetesébe, de meg merném kockáztatni, hogy Nathan Donovan Zoe-val, Sofia húgával fog valamibe belebonyolódni. Hogy kísértésbe esem majd és elolvasom a történetet, nem tudnám megmondani. Nekem eddig ez a sorozat egyszerolvasós, de természetesen ízlések és pofonok…
Viszont van egy nagyon aranyos beköpés a történetben, amit nem ártana minden férfinek jól eszébe vésnie:

“Megtanultam, hogy nem szabad a nő és a sütije közé állni.” *

* Sierra Cartwright – Megláncolva, Libri, 2017



 A sorozat továbi részei:

Libri, 2016
Bind

3. Boss - egyelőre csak angol nyelven