2017. augusztus 5., szombat

Lorraine Heath - Mindent egy lapra

A havishami ördögfiókák 2


Egy fülledt nyári éjszaka Edward Alcott enged a kísértésnek, és a sötét kertben megcsókolja Lady Julia Kenney-t. Sosem érzett szenvedély ébred benne, de elfojtja magában, amikor a hölgy nőül megy az ő ikertestvéréhez, Greyling grófjához. Aztán szörnyű tragédia történik, és Edward ígéretet tesz haldokló fivérének: úgy fog tenni, mintha ő lenne Greyling grófja, míg várandós sógornője világra nem hozza elsőszülött gyermekét. 
Julia úgy találja, hogy a férje nagyon megváltozott, miután hazatért. Bátrabb, vakmerőbb, ridegebb, és kerüli a meghitt együttléteket. Ő ennek ellenére napról napra szerelmesebb belé. 
Edwardban is egyre jobban lángol a régvolt éjszakán felizzott szenvedély. Leghőbb vágya, hogy igazi férje lehessen Juliának. Közben folyton attól retteg, az asszony rájön a csalásra, ráadásul az angol törvények tiltják, hogy valaki feleségül vegye a testvére özvegyét. Végül kockára tesz mindent abban a reményben, hogy így elnyerheti a boldogságot…


Harlequin, 2017
Eredeti mű: Lorraine Heath – The Earl Takes All, 2016



Valamikor, a 19. század közepén egy vonatbaleset emberi áldozatokat követel. Ekkor veszti életét Ashebury hercege és Greyling grófja is, árván hagyva a hercegi csemetét és a grófi ikreket: Albertet és a valamivel fiatalabb Edwardot. Kijelölt őrgróf gyámjuk pedig saját gyermekével sem törődik, nemhogy a gondjaira bízott fiúkkal, így azok inkább saját magukat nevelik fel és számtalan csíny, kaland főszereplői. Ők a havishami ördögfiókák. Gyermekkori csínyeikből és kalandjaikból ebben a részben egy fokkal többet ismerünk meg, mint az előzőben.
Míg az első rész, A herceg szeretője, Ashebury hercegének története volt, a Mindent egy lapra a Greyling ikrek történetét tárja az olvasó elé. Igen, egyszerre minkettőjükét, hiszen Alberttel, mint soros Greyling gróffal csak nagyon rövid ideig talákozunk, és inkább csak mások elbeszéléseiből ismerjük meg őt, hiszen még örököse megszületése előtt életét veszti egy utazás során, hátrahagyva várandós feleségét.
És itt jön az az abszurditás, amit tulajdonképpen a történet körbejár: a kor törvényei szerint senki nem köthetett házasságot testvére özvegyével, kortól, nemtől és társadalmi státusztól függetlenül. Mert Albert, Greyling grófja ezt várja el öccsétől: foglalja el a helyét és vegye feleségül özvegyét. Bűntudattól mardosva Edward belemegy a cserébe.
Albert és Edward egypetéjű ikrek, hasonlítanak egymásra mint egyik tojás a másikra. Csakhogy a természetük, a személyiségük ég és föld. Albert címének tudatában komoly és felelősségteljes, Edward, a másodszülött, kettejük helyett is szórakozik, megbotránkoztatva a társaság krémjét és természetesen újdonsült sógornőjét is. A Greyling ikreknek azonban még van egy közös vonása: mindketten ugyanazt a nőt szeretik: Juliát. Albert nyíltan, hiszen mindenki tudja, hogy hamarosan összeházasodnak, Edward pedig titokban rajong a nőért. 
Tehát a kalandos utazásról Edward Albertként tér haza, az átveréssel óvva a vetéléstől várandós sógornőjét, abba reménykedve, hogy Juliának most sikerül végigvinnie a terhességet és fiút szül, a cím örökösét.
Amit nem értettem – s most sem értek –, hogy nem vette észre Julia, hogy nem Albert, hanem Edward jött vissza élve az utazásból. Értem én, hogy abban a korban az úri közönséghez tartozó házaspárok nem igazán törődtek egymással, hiszen a házasságok nagy része előre kialkudott volt: pénz a pénzhez, rang a ranghoz. De nem ez volt Julia és Albert esete, mert ők szerelemből házasodtak. Viszont érdekes módon a barátok, Ashebury hercege és Locksley rögtön észrevették a cserét, s bár nem értenek egyet az átveréssel, megértik Edward motivációját és támogatják, azzal a  feltétellel, hogy az első adandó alkalommal tisztázza majd a helyzetet.
A történet nagy része arról a lelki nyomorról szól, amit Edward érez míg testvérének adja ki magát… a megoldáskeresésről, hogy a történet minkenki számára jól végződjön. És arról, hogyan lesz a bohém korhelyből a történet végére felelősségteljes gróf.
Önálló történetként is megállná a helyét, annak ellenére, hogy az előző részből ismert szereplőkkel is találkozhatunk. Amennyire kedveltem az első részt, annyira untatott ez. Vontatott volt, kiszámítható és még az a kevés erotika sem segített rajta. Ez nekem nem jött be, de reménykedve várom a harmadik részt, Locksley történetét. És természetesen az ízlések, meg a pofonok…


 A sorozat első része:

Harlequin, 2017
Falling Into Bed with a Duke








További részek, egyelőre angol nyelven:


3. The Viscount and the Vixen

3.5 When the Marquess Falls - novella