2017. július 19., szerda

Sarah Morgan - Naplemente a Central Parkban


New Yorkból szeretettel 2


Szerelemről hallani sem akar a kerttervező Frankie Cole, mivel szülei válása után szembesült azzal, hogy az érzelmek micsoda pusztításra képesek. Az egyetlen férfi, akinek a társaságában jól érzi magát, a barátnője bátyja – de a kapcsolatuk szigorúan plátói. Noha a szíve hevesebben ver Matt jelenlétében, erről igyekszik tudomást sem venni…Matt Walker évek óta szereti Frankie-t, de tudja, hogy a látszólag kemény felszín alatt rendkívül sebezhető, ezért mindig megtartotta vele szemben a három lépés távolságot. De aztán történik valami, és úgy dönt, egy percig sem vár tovább. Mindent bevet, hogy meggyőzze a lányt, bízzon benne, ossza meg vele a titkait. Ebben sokat segít egy naplemente a Central Parkban…


Harlequin, 2017
Eredeti mű: Sarah Morgan – Sunset in Central Park


Csipkerózsikának nem herceg kellett volna, hanem egy jó erős kávé.
Frankie

Sarah Morgan nem ismeretlen a Harlequin Kiadó olvasói számára, hiszen számos írása jelent meg már ilyen-olyan név alatt futó romantikus sorozatokban, s nemcsak, hiszen tavaly-tavalyelőtt egy másik sorozatával, az O’Neill testvérek trilógiával (Hóvarázs, Tavaly nyáron, emlékszel?, Talán majd karácsonykor) találkozhatott az érdekelt nagyérdemű.
New Yorkból szeretettel három barátnőről szól – bár a sorozat nem három részes, hanem jóval több, hamarosan a hatodik rész jelenik meg angolul. Hogy ebből mennyit fogunk olvasni magyar nyelven, fogalmam nincs, csak remélni tudom, hogy bár a három barátnő történetét igen. Aki olvasta a sorozat első részét (Álmaimban Manhattanben), annak már van némi fogalma arról, hogy milyen irányt követ a szerző, aki most is minden fejezetet egy-egy, a lányoktól származó aranyköpéssel indít.
Valamennyi, az előző részből ismert szereplővel ismét találkozhatunk, Jake Romano és Paige története tovább folytatódik ebben a részben is, annak ellenére, hogy e történet központi figurája Frankie – a kebelbarátnői trió másik tagja –, és Matt Walker, Paige bátyja.
Őket nemcsak az évek óta tartó barátság köti össze, hiszen szinte együtt nevelkedtek, hanem közös foglalkozásuk is: Frankie kertész, míg Matt tájépítő szakember és évek óta szerelmes Frankie-be, hol jobban, hol kevésbé, de ezt természetesen titokban tartja, sőt néha magának sem igazán ismeri el.
Ha azt akarod, hogy feltétel nélkül szeressenek, szerezz egy kutyát!*
Frankie
Frankie két dolgot utál: a romantikát és az esküvőket – annak ellenére, hogy a barátnőivel közös rendezvényszervező vállalkozásuk nagyrészt esküvőkből és lánybúcsúkból él. S teszi ezt kamaszkorát traumatizáló szülei válása miatt, amikoris, anyja előbb depresszióközeli állapotban hetekig siratta hűtlen férjét, majd átesett a ló másik oldalára és futószalagon fogyasztotta a férfiakat korra és státuszra való tekintet nékül. Frankie szégyeli társfüggő anyja botrányos viselkedését és mindent megtesz annak érdekében, hogy még nyomokba se hasonlítson rá. Ezért mar el minden vállalkozó kedvű férfit maga mellől. Meg azért is, mert szexuális teljesítményét leértékelték és ez csak növelte amúgy is határozott önbizalomhiányát.
A kapcsolatok olyanok, mint a halloween. Ijesztőek*
Frankie
Matt pedig az a férfi, aki nem adja fel egykönnyen és mondhatni ő az elveszett lelkek istápolója, hiszen már az előző részben megismerhettük Mancsot, az utcáról felszedett, bizalmatlan és vad macskáját, most pedig nem csak Frankie (és egyben a saját) érzelmi életét igyekszik rendbe tenni, hanem gyermekét egyedül nevelő munkatársnőjének, Roxynak is segítségére siet, mikor az agresszív partner a nő és a gyermek testi épségét fenyegeti – ugye kell lennie egy mellékszálnak is a történetben… vagy akár kettőnek is, hiszen Matt eléri azt, amit eddig senki: Frankie önszántából megy vissza gyermekkora helyszínére, a Lunda szigetre, és ráadásul egy esküvőre.
A házasság a remény diadala a valóság fölött.*
Frankie
A következő rész valószínűleg a gasztrozseni Eva története lesz, aki menthetetlen romantikus és rózsaszín ködben látja a világot, és akit ebben a részben kicsit sem kedveltem, mert amikor épp nem a nagyanyja elvesztése miatt kesergett, akkor nagy tapintatlanságról téve bizonyságot, úgy viselkedett mint az elefánt a porcelánüzletben.
Csak szerelem kell… és csokoládé.
Eva
Természetesen ez egy rendes romantikus történet, tehát Matt és Frankie egymásratalál, s hogy hogyan alakul a továbbiakban a kapcsolatuk minden bizonnyal kiderül a következő részekből – reménykedjünk, hogy magyar nyelven is elérhető lesz majd minden további történet.
Könnyű, nyári olvasmány. Senki világát nem fogja megrengetni, de szórakoztat és a romantikus történetek kedvelői minden bizonnyal kedvelni fogják… meg az ízlések és pofonok…

* Sarah Morgan – Naplemente a Central Parkban, Harlequin, 2017


A sorozat első része magyar nyelven:

Harlequin, 2017
Sleepless in Manhattan,2016






Angol nyelvű részek:


0.5 Midnight at Tiffany's

3. Miracle on 5th Avenue

3.5 A New York Christmas Fairy Tale

4. New York Actually

5. Holiday in the Hamptons

6. Moonlight over Manhattan