2017. március 9., csütörtök

Bella Andre - Hadd legyek az Igazi

A Sullivan család 6


Victoria Bennett, a fiatal és tehetséges szobrászművész tizenöt év után tér vissza szülővárosába, San Franciscóba, ahol egy fontos művészeti ösztöndíjra készül. A zsűri egyik tagja azonban szemet vet rá, így nemcsak ő, de a karrierje is veszélybe kerül. Vicki jól tudja, hogy legjobb barátja, a híres és rendkívül jóképű baseballjátékos, Ryan Sullivan a segítségére siet majd, hiszen a férfi az egyetlen, akiben középiskolás kora óta megbízik.
Ryan lelkesen fogadja Vicki visszatérését, és bármit megtenne, hogy megóvja őt a zsűritag zaklatásától – még abba is belemegy, hogy eljátsszák, egy párt alkotnak és eljegyezték egymást. Ám amikor színlelt csókjaik és simogatásaik egy rendkívül érzéki, mámoros éjszakába torkollnak, mindketten aggódni kezdenek, hogy örökre elrontották másfél évtizede tartó barátságukat.
Vajon életük legsúlyosabb hibáját követték el? Vagy pedig épp ellenkezőleg: a barátság és a szerelem tökéletes elegye csak most került elérhető közelségbe mindkettejük számára?

Kossuth, 2017
Eredeti mű: Bella Andre – Let Me Be the One, 2012


A pillanatnyilag 19 részes Sullivan családi saga hatodik részéhez érkeztünk el, ami ugyebár fura, ha arra gondolunk, hogy Sullivanék mindössze nyolcan vannak testvérek, és akik olvassák a sorozatot tisztában is vannak ezzel.
A magyarázat rém egyszerű: az első kilenc rész a San Franciscoban élő Sullivanok története, a következő hat rész a Seattlebe visz minket a család ottani ágához, az utána következők pedig a New Yorkban élőké. A rokonságra egyébként már most, ebben a részben is van célzás, mikoris Ryan felhívja unokatestvérét, hogy derítsen ki egyet s mást. Most hirtelen nem tudok visszaemlékezni, hogy ilyen távolabi rokonságra utaló cselekvések voltak-e az előző részekben is, bár valamennyi magyarul megjelent részt olvastam.
Hogy a kiadó tervezi-e az egész sorozat magyar nyelvű kiadását, és főleg milyen rendszerességgel, gőzöm sincs, nem jártam utána. Azt sem tudom, hogy angol nyelven meddig fog ez a sorozat húzódni, hány rokon van még hátra, esetleg egy idő után felnő a Sullivanek új generációja és ők is kapnak egy-egy könyvet… fogalmam nincs, remélhetőleg még a következő életem előtt vége lesz a sorozatnak.
Ryan Sullivan és Victoria Bennet történével ismerkedünk meg ebben a részben, s ez a történet tulajdonképpen tizenöt évvel korábban kezdődik, amikor a két főhős a középiskolában összetalálkozik, kissé viharosan, ami azt illeti. A fiú a baseballcsapat sztárja, a népszerű pomponlányok rajongják körül, a lány pedig egy állandóan költözködő katonacsalád kissé különc művészpalántája. A köztük levő nyilvánvaló különbségek dacára is a két fiatal összebarátkozik, gondosan titkolva egymás iránti érzéseiket és ez a barátság megmarad akkor is – igaz virtuálisan –, amikor Vicki családja egy idő után tovább költözik, más-más karriert választanak és Vicki a művészeti iskola után férjhez megy egy másik férfihez.
Azonban egy nap Vicky visszatér a városba, Ryan segítségét kéri és bebizonyosodik, hogy a régi tűz az elfojtva, de még mindig ott van. Ezzel veszi kezdetét kettejük felőttkori barátsága és az újabb kaland. Történetünk idején Ryan Sullivan már egy sztár baseballjátékos, Vicky pedig tehetséges agyagművész, elvált idősebb férjétől és épp egy művészeti ösztöndíjat pályázik meg.
Nem volt rossz, de eget rengető sem. Némileg vontatott és unalmas volt, ahogy egymást kerülgették és nem vallották be egymás iránti érzéseiket, mert ugye ez nehogy a barátságuk kárára menjen. Ahogy ez előre borítékolható, egy idő után mégiscsak férfi és nőként közelednek egymáshoz, tehát sok meglepetést nem hoz a könyv.
Valahogy kiszámítható volt az is, hogy a magát isten ajándékának tartó volt férj – aki szintén szobrászművész –, megpróbál majd keresztbetenni Vickinek és a karrierjének, ahogy az is várható volt, hogy az ösztöndíjbizotság egyik tagja mocskosan játszik és szexuális szolgáltatások ellenében ígérne nyílt utat az ösztöndíj megszerzéséhez. Ezen még csodálkozni sem kell, elég körülnézni, s máris lehet nyugtázni, hogy ilyen bizony van, bármennyire is sajnálatos, tehát ez a jelenség sem fikció.
Természetesen most is megvannak az előző részekből már ismert nagy, össznépi Sullivan-összeröffenések ilyen-olyan alkalomból, tehát a család szinte valamennyi régi és új tagjával találkozunk a történet egy pontján. És néha részletes leírást kapunk Ryan egy-egy játékbeli teljesítményéről is, ami nekem nagyon fölösleges volt, hiszen fogalmam sincs a baseball szabályairól és a játék, valamint a bajnokság menetéről, de az amerikai olvasótábor minden bizonnyal rajongott ezekért a részekért is.
Könnyű, kiszámítható, néhol vontatott, némi erotikával tarkított, lassan csordogáló történet. Ahogy haladunk előre, egyre jobban csökken lelkesedésem a sorozat iránt. Ez a rész nekem határozottan egyszer-olvasós marad, de hát nem vagyunk egyformák...

A sorozat magyar nyelven megyjelent részei:

1. A Sullivan család, Ulpius-ház, 2014
The Look of Love

2. Menekülés a szerelemtől, Ulpius-ház, 2014
From This Moment On

3. Most és mindörökké, Ulpius-ház, 2014
Can't Help Falling In Love

4. Örökké a tiéd, Kossuth, 2016
I Only Have Eyes for You

5. Csak téged látlak, Kossuth, 2016
If You Were Mine


További, angol nyelvű részek:

7. Come a Little Bit Closer

8. Always On My Mind

9. Kissing Undet the Mistletoe

9.5 One Perfect Night

10. The Way You Look Tonight

11. It must Be Your Love

                                                                                                     12. Just To Be With Your

                                                                                                    13. I Love How You Love Me



14. All I Ever Nééd Is You

14.5 Every Beat of My Heart

15. Now That I've Found You

16. Since I Fell for You

16.5 Sweeter Than Ever (2017-ben jelenik meg)