2016. december 22., csütörtök

Kristen Proby - Tarts velem!

Velem Seattle-ben 1


Amikor Natalie Conner békés reggeli sétájára indult, hogy fényképeket készítsen a parton, nem számított rá, hogy összetűzésbe keveredik egy szexi idegennel. És különben is, miből gondolja, hogy a lány őt akarja lefényképezni? Ki ez a férfi? Egy dolog azonban biztos: rendkívül vonzó és hihetetlenül romantikus – Natalie sebzett lelkének pedig most épp erre van szüksége. 
Luke Williams csupán egy kis magányra vágyik, így a feléje szegezett újabb fényképezőgép látványától azonnal a lencse mögötti szépségnek esik. Amikor rájön, hogy a lánynak fogalma sincs róla, ki is ő, felébred benne a kíváncsiság, és a lány vonzereje a hatalmába keríti. Natalie pimaszsága az újdonság varázsával hat rá, ráadásul a lány teste szexre termett, és Luke nem tud betelni vele. Ám arra még nem áll készen, hogy elmondja neki, ki is ő valójában. 
Natalie egyenes természet, aki nehezen viseli a hazugságokat és a titkokat. Mi lesz ennek az új kapcsolatnak a sorsa, amikor rájön, mit is rejteget Luke?


Könyvmolyképző, 2016
Eredeti mű: Kristen Proby – Come Away With Me, Kristen Proby Publishing, 2012



Ez egyike azon könyveknek, amiket nagyon vártam. Úgy sok időn keresztül, hiszen az Ulpius-ház beharangozta még jóval a megszűnése előtt, és aztán nem lett belőle semmi. S mikor a Könyvmolyképző Kiadó megjelenési listáján megláttam nagyon lelkesen vártam a megjelenését.
Mint már annyiszor, most is teljesen mást kaptam, mint amire a fülszöveg olvasása és a sok reklám után következtettem. Lényegében az én hibám, mert túlt sokat vártam tőle, de egyike volt az év csalódásainak. Ez egy olyan szerelmi történet, amilyent tucatszám olvashatsz egy másik kiadó rövidebb és lényegesen olcsóbb szerelmes füzeteiben havi rendszerességgel, nem kell kibőjtölni míg két kiadó is fűt-fát ígér a megjelenéssel kapcsolatban. Sem a tartalom, sem a történet minősége, sem a szereplők megformálásában nem emlekedik egy Romana vagy Júlia füzetben megjelentetett romantikus történet fölé. Az egyetlen amiben azoktól különbözik, az a terjedelme és ezt a terjedelmet sok, részletesen leírt erotikus jelenettel éri el. Szinte az első fejezetektől kezdődően ugyanannyi hangsúly van az erotikán (ha nem több), mint magán a cselekményen, ami, mint mondtam nem nagy szám.
Gazdag férfi-gazdag lány a felállás, bár ez nem nyilvánvaló rögtön az első perctől, legalábbis ami a lányt illeti. A férfi főszereplőről már az elején sejteni lehet, hogy valamilyen híresség, hiszen kiborul, mikor azt hiszi őt fotózzák… Ez, ugye, bárkit elgondolkoztatott volna, hogy na vajon miért hisztizik ez a fickó, s mikor már a nevét is tudja akkor esetleg rá is lehetett volna keresni. De főhősnőnk nem teszi meg, mert minek. S annak ellenére, hogy valamikor a múltban szexuális bűncselekmény áldozata volt és nehezen bízik meg a férfiakban, szinte azonnal viszonyt kezd a férfivel, mert ugye ott a lángoló vágy, a perfekt kémia, satöbbi… Azt azért át kellene gondolni, hogy egy nő, akit barátja megerőszakolt, elmegy-e a második találkozáskor (nem randi! ne tévesszük össze!) egy idegen férfi lakására akiről a neve kivételével semmit nem tud?
Tele-tele van közhelyekkel, közönséges megoldásokkal, kezdve a kötelező módon jelen levő legjobb barátnőtől (akinek családja pótolja a főhősnőnk elvesztett sajátját) a közhelyes rózsatengerekig, múltbeli történések bekavarásától a már-már beteges féltékenységig mindkét fél részéről. Közhelyes egy egész udvarház kibérlése egyetlen vacsoráért, a limuzinnal való utazgatás, az ajándék trópusi nyaralás, valamint az is, hogy mi hű de marhanagy celebek vagyunk, de tegyünk úgy mintha nem lennénk azok, és tetszelegjünk az egyszerű halandó szerepében. Semmi nincs ami pluszt hozna, egyetlen eredeti megoldás sem található a történetben.
Gondolom a szerző álma-vágya egy piros Louboutin cipő, mert főszereplője valamennyi ruhája-cipője közül ezt emlegeti a legtöbbet, s a főhősnő Natalie Conner is ezt viseli valahányszor alkalma van rá. Ahogy Luke Williams is csak rózsákban tud gondolkozni, valahányszor virág jut az eszébe.
Nagyon amerikai, nagyon Hollywood-szagú történet, s ezt nem azért mondom, mert a férfi főszereplő színészből lett producer, hanem mert olyan, amilyenből tizenkettő egy tucat.
Még sok rész van belőle – könyvek és kiegészítő novellák –, hogy mikor jelennek meg magyar nyelven, vagy megjelennek-e egyáltalán fogalmam nincs, nem is járok utána, mert lelkesedésem a sorozat iránt erősen megcsappant.
A habos-babos romantika és sok erotika keveredik a történetben. E két műfaj rajongói valószínűleg kedvelni fogják a történetet, számomra meglehetősen primitív volt… de hát ízlések és pofonok.

A sorozat további, angol nyelvű részei:

1.5 Under the Mistletoe With Me - kisregény

2 Fight With Me

3 Play With Me

4 Rock With Me

5 Safe With Me

6. Tied With Me

7 Breathe With Me

8. Forever With Me

8.5 Easy With You - novella