2016. október 19., szerda

Laurelin Paige - Hudson

Fixed 4


Bolondíts magadba egy lányt, taszítsd el magadtól, és nézd, amint darabokra hullik ez Hudson Pierce megunhatatlan játéka. A fiatal és sármos férfi vagyonának és hatalmának köszönhetően semmiben sem szenvedett hiányt. Szerelemben azonban soha nem volt része. Hideg és számító lett, hiába próbálta átélni sok nő mellett az igaz érzelmet.
Ekkor lépett be az életébe egy lány, aki szexi, okos, kicsit bolond, de még nincs megtörve, akinek édes az íze, és reményt ad, hogy talán Hudson is kigyógyulhat az őt sújtó átokból. Ő Alayna Withers.
Hudson és Alayna szenvedélyes történetét ezúttal a férfi szemszögéből ismerhetjük meg. Fény derül titokzatos múltjára, kapcsolatára a számító Celiával, és arra is, miben hasonlít a lányra, akivel pokolra kell jutnia, hogy megszabaduljon a démonaitól


Libri, 2016
Erdeti mű: Laurelin Paige – Hudson, Magánkiadás, 2014


Az öt és fél részes trilógia negyedik könyve. Igen, még mindig nincs vége. Következik egy kiegészítő novella Norma Andersről és beosztottjáról, valamint az ötödik rész Chandler, a kisebbik Pierce-fiúról. Ha jól meggondoljuk, lehet egy hatodik is, mert van a történetben egy lánytestvér is. S közben lehet vesznek egy kutyát is, arról is lehet majd írni egy könyvet.
Olvastad Choderlos de Laclos 1782-ben írt Veszedelmes viszonyok (Les liaisons dangereuses) című könyvét? Film is készült belőle, két variáns is. Az első az eredeti, klasszikus vonalat követte: Veszedelmes viszonyok (Dangerous Liaisons, 1988), a második már a jó kis hollywoodi módi nyomán modern változat lett Kegyetlen játékok (Cruel Intetions, 1999) címmel, három részben. No, ha te nem is olvastad a könyvet, vagy nem láttad egyik filmet sem, Laurelin Paige minden bizonnyal igen, mert a történet alapötlete Choderlos de Laclos könyvéhez kísértetiesen hasonlít. Értsd két ember játszik egy harmadikkal, és az a harmadik nem ismeri a szabályokat, a játékot sem. Itt két gazdag kölyök játszik egy harmadik érzéseivel, életével. Csak. Mert szórakoztatja őket, mert megtehetik, mert fogadtak. Nem először teszik.
Eredetileg el sem akartam olvasni a könyvet, mármint a Hudson-t. Az előző három részt sem olvastam igazán, mert a második rész közepétől már csak lapozás volt. Ha még elkerülted a három könyves, a lány szemszögéből elmesélt történetet, akkor véleményem szerint ne is fáraszd magad vele. Az teljesen feleslegesen elhúzott-nyúzott dolog, teljen a papír, jöjjön a pénz. Durr bele egyenesen a Hudsonba és még többet is kapsz, mint az előző háromból. A történet ugyanaz, csak a férfi szemszögéből elmesélve. Plusz infóhoz jutsz a történések hátteréről, Hudson mozgatórugójáról és mentesülsz Alayna három kötetes mizériájától.
Érdekes a könyv szerkezete. Két részre osztja a történetet: Alayna előtti és Alayna utáni időszakra. Ezek váltakozva kerülnek elénk, fokozatosan ismertetve a két időszakot és Hudson személyiségének változásait. Egy könyvben több információt kapunk, mint az előző három részben összesen, és még így is marad bőven hely a lepedőrongyoló erotikus jeleneteknek… bár helytelen ezt így elmondani, hiszen a szex többnyire az ágyon kívül történik a két főhős, főleg Hudson esetében – mert ugye Hudsonnak van egy Alayna előtti élete is. És az is remek, hogy végre abbahagyta a "szürkére" való utalásokat.
Zárójelben megjegyzem, hogy a sorozat szereplői – és ezen nem csak Hudsont és Alaynát értem, hanem az egész bagázsit – egy egész pszichiátriai klínikának adnának munkát hosszú-hosszú ideig. Hudsonnak gondjai vannak a kötődéssel és érzelmi intelligenciája tart a nulla fele, ami nem is csoda tekintve a szüleit. Apja nárcisztikus személyiségzavarban szenved és a legyet is röptében…, anyja az alkoholizmust váltja a depresszióval és a cirkusz élteti. Alayna társfüggő, Celia pedig… nos, hát Celia egy elkényeztetett gazdag liba, azt hiszi ő a világ közepe és ebből kifolyólag a torz személyiségét hosszan lehetne elemezni, nevezzük őt egyszerűen pszichopatának. S majd jön Chandler, aki magát isteni ajándéknak képzeli minden nő számára. Kár, hogy nem valós személyek… sok embernek adnának lehetőséget a napi betevő megkeresésére.
Choderlos de Laclos könyve az 1001-es listán szerepel, borítékolom, hogy a Hudson sosem fog odakerülni, Laurelin Paige más műve sem, de ennek ellenére nem bántam meg, hogy mégiscsak elolvastam, bár mély nyomot nem hagyott bennem. Az előző három részénél mindenképpen jobb, tömörebb, pörgősebb… és kevésbé nyálas. De hát ízlések és pofonok…

Fixed sorozat előző részei:


 1. Megtalállak még - Fixed on You 
Libri, 2015

2. Sehol se talállak - Found in You
Libri, 2015

3. Rád találtam - Forever with You
Libri, 2016




További részek angolul


4.5 Falling under You - novella

5. Chandler