2016. szeptember 26., hétfő

Catherine Bybee - Feleség szerdára

Hétköznapi feleségek 1

Blake ​​Harrisonnak, a gazdag, híres és nem utolsósorban sármos férfinak, hogy megszerezze apja örökségét, még közelgő születésnapja előtt feleséget kell találnia. A férfi egy társközvetítő cég ügynökéhez, Sam Elliothoz fordul, ő azonban nem az az üzletember, akire számított. Sam Elliot ugyanis egy magabiztos, független és rendkívül erős nő, aki nem mellesleg gyönyörű. Samantha természetesen véletlenül sem szerepel a felkínált feleségjelöltek listáján… egészen addig, amíg Blake fel nem ajánl neki tízmillió dollárt, ha egy évre a felesége lesz. 
Az ajánlat elfogadásával Samantha anyagi helyzete egy csapásra rendeződne, soha többé nem okozna neki gondot tartósan beteg testvére kórházi ápolását finanszírozni. Mindössze annyit kell tennie, hogy eljátssza a feleség szerepét anélkül, hogy közel kerülnének egymáshoz. Ám Blake lehengerlő személyisége és forró csókjai mellett nehéz ellenállni. A házassági szerződés mindenre kitér, egyvalamit azonban nem vett számításba: mi lesz, ha egymásba szeretnek?

Studium Plusz, 2016
Eredeti mű: Catherine Bybee – Wife by Wednesday, Montlake Romance, 2013

A Weekday Brides sorozat első része, hogy a további részeket szándékában áll-e a kiadónak megjelentetni, fogalmam sincs, nem jártam utána. Majd észrevesszük. A sorozat hét részes (forrás a Goodreads és az írónő honlapja), a hét minden napjára jut egy menyasszony – a Moly mai állása szerint csak öt könyv van: csütörtök és vasárnap szünnap feleség ügyben.
Olyan mint egy Harlequin füzetben megjelent romantikus történet: könnyű szórakozást ígér… csak kétszer olyan hosszú és négyszer olyan drága. A történet sem túl bonyolult, hasonlóval már találkoztunk klasszikus romantikusként, de akár jelenben játszódó történet formájában is.
Adva van az angol herceg, akinek öröksége kézbekaparintása érdekében szüksége van egy darab feleségre, egy adott időtartamra. Amennyiben a házasság nem jön össze a 36. születésnapjáig, a vagyon nagy része a ronda unokatestvérre száll, az ügyvédi irodára aki a családot képviseli és a maradék ilyen-olyan alapítványokra. A hercegi anyuka és húg csak minimális életjáradékban részesül. – tisztára mint egy 19. századi klasszikus romantikus regényben. Csakhogy a herceg nem várta ölbetett kézzel az örökséget, hanem önerőből is kőgazdag vállalkozóvá nőtte ki magát, tehát még szüksége sem lenne az örökségre, de hát hogyan is fossza meg a hercegi anyát és húgot a szokott életszínvonaltól, inkább keres egy feleséget. Az persze eszébe sem jutott volna, hogy mindenki menjen a szeme világába a végrendelet kikötéseivel együtt, majd ő finanszírozza az anyját és húgát, ha már olyan középkorian megalázó lenne a család nőtagjainak dolgozni a megélhetésükért. Hát akkor jöjjön a meghatározott időre szóló házasság, s mivel két szeretője közül egyiket sem találja alkalmasnak, szakemberhez fordul
Itt lép be a képbe a főhősnő, Sam (mint Samantha), aki – mit tesz a véletlen ördöge! – pont egy meghatározott időtartamra szóló érdekházasságokra szakosodott házasságközvetítő irodát működtet a saját nappalijából (vagy vendégszobájából??). S mivel a herceg jó sok pénzt ajánl az egy éves házaságért és Samnek egy vagyonba kerül a saját húga intézeti ápolása, belemegy az alkúba, amikor a férfi neki tesz házassági/üzleti ajánlatot. Túl sok időt nem is kellene együtt tölteniük, hiszen a nő az Egyesült Államokban él, a férfinak meg szerte a világon vállalkozásai vannak, Angliában, a hercegi kastélyban is csak kevés időt tölt.
S ha a dolgok nem lennének már eléggé bonyolultak, hát valaki mindenáron be akarja bizonyítani, hogy a házasságuk fal. Ez lehet bárki… a pénzsóvár unokatestvér, aki ugye egy vagyontól esett el, az ügyvédi iroda, akinek szintén érdeke lenne megállapítani, hogy a házasság nem valós, vagy akár a herceg valamelyik szeretője, aki maga is pályázott volna a feleség státuszra.
Tovább nem mesélek – mert természetesen itt még nincs vége a bonyodalmaknak, hanem továbbiak jönnek –, ha kiváncsi vagy a történetre elolvasod.
Én nem voltam elragadtatva tőle, az ilyen modern tündérmesék valahogy már nem mennek. Számomra ez olyan volt, mintha egy Julia Quinn történetet összegyúrt volna egy Jennifer Probst sztorival és nem biztos, hogy megvolt hozzá a pontos receptje, hogy miből mennyit és hogyan… de hát ízlések és pofonok.



 A sorozat következő részei, egyelőre csak angol nyelven:

2. Married by Monday

3. Fiancé by Friday

4. Single by Saturday

5. Taken by Tuesday

6. Seduced by Sunday

7. Treasured by Thursday