2016. június 7., kedd

Jennifer Probst - Keresd a szépet

Keresd a… 3


Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül…
Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért?
Jennifer Probst a Milliárdosfeleségek sorozattal világszerte bebizonyította: ő a női olvasók új kedvence. Okos nők, erős férfiak, túlfűtött vágy és egy csipetnyi humor – ez Probst sikerének titka.

Libri, 2016
Eredeti mű: Jennifer Probst – Searching for Beautiful

A Keresd a… sorozat harmadik része, hallottam még Szerelmi gyakorlatok néven is emlegetni a sorozatot, ami biztos: az írónő hivatalos oldalán The Searching for… Series név alatt fut.
Kicsit bonyolultabb annál, hogy ennek a sorozatnak a harmadik része, hiszen ezt a sorozatot megelőzte egy másik négy részes, a Milliárdosfeleségek (Érdekházasság, Trükkös házasság, Elhibázott házasság és Eltervezett házasság), és a szereplőik itt is aktívan részt vesznek a könyv cselekményében. Mi több, a férfi főszereplővel, Wolfe-fal, az Eltevezett házasságban (Milliárdosfeleségek 4) ismerkedünk meg, ahol fontos szerepe van. A női főszereplő pedig szinte minden részben ott van epizodikusan. Sőt, egy előző könyvben az eljegyzésén is részt vehettünk.
Akik olvassák Jennifer Probst könyveit, azok ezt természetesen tudják, … és most jön az amikor ismétlem magam …akik pedig most kaptak kedvet hozzá, azok kezdjék a Milliárdosfeleségek sorozattal és folytassák a Keresd a… sorozat első két részével mielőtt ebbe belefognának. Nagy a család, még nagyobb a baráti kör, minek következtében népes a szereplő-gárda is. Ha nem ismered az előző részeket és főleg a szereplők közötti összefüggéseket csak kapkodod a fejed, hogy ez most kicsoda, kihez tartozik és mi a szöszt akar itt?
Wolfe és Gen története… évek óta bizalmas barátok és úgy néz ki semmi több nem is lesz közöttük, mert Genevieve a főnöke, David menyasszonya, maga Wolfe is jelen van, amikor megtörténik a nagy, rongyrázós leánykérés… csak van egy legeslegutolsó pillanati pánikroham, egy kirángatott templomablak és egy kósza gondolat, amit tett is követ: Gen megpattan saját esküvőjéről.
A továbbiakban pedig azok a történések vannak elmesélve, amik a szökés pillanatától Gen és Wolfe egymásra tálálásáig vezetnek – nem könnyű az út, de nem mesélek többet a történetről, mert akkor minek elolvasni… csak még annyit, hogy az a David fickó nagyon beteg, ott… fent… nyakától felfele…
A Probst-olvasók számára ismeretes, hogy minden eddigi magyarul is megjelent könyvében nem csak a szerelemről van szó. Okés, szép, szerelmi történetek, kisebb-nagyobb gubancokkal, humorral, apró misztikummal (lásd a Milliárdosfeleségek sorozat lila könyvecskéjét a szerelmi varázslatról, amit annak idején mai hősnőnk, Genevieve is megpróbált) és erotikával. De!! E mellett mindig van egy mellékszál… illetve nem is mellékszál, hanem valami a könyv egyik szereplőjében/vel, ami egy társadalmi, szociális jelenségre hívja fel a figyelmet – azokét akik erre receptívek, mert minden bizonnyal sokan megelégszenek a szerelmi történettel a maga velejáróival és annyi.
Itt most Wolfe történetén – és főleg rémálmain – keresztül betekintést nyerünk abba, hogy milyen élete van egy drogfüggő gyerekének. És nagyon nem szép amit látunk… mert könyv ide, fikció oda, az bizony nagyonis valós. Tehát ha receptív vagy az ilyen finom kis nüanszokra, akkor igenis, mással is maradsz, mint egy kalandos és szép szerelmi történet.
A szokott, könnyed stílusban írt könyv. Néhol elpuffogtat egy-két közhelyes bölcsességet és helyenként megcsillan a humor, vagy nagyon is valós személyeknek küldött fricska. Például, egy helyen, egy beszélgetés alkalmával Channing Tatumről (ha nem tudod kicsoda, Gugli a barátod!) elhangzik, hogy “Nem is konyít a színészkedéshez, azért vetkőzik annyit” – no, ebben van valami igazság. De hát ízlések és pofonok….
És egy másik kis (remélem megmosolyogtató) kedvcsináló:
"…Lily másodikban azzal ment haza, hogy van egy fiúja, erre az apja szépen leültette, és elmagyarázta neki, hogy ha fiúkkal lóg, nem lesz olyan okos. Alexa másnap reggel csak azt látta, hogy kisírta a két szemét. Azt hajtogatta, hogy soha többé nem áll szóba a fiúkkal, nehogy elbutuljon. Utána Nick hosszú-hosszú ideig a kanapén aludt."
Jennifer Probst - Keresd a szépet, Libri, 2016

A sorozat előző részei



1. Keresd az alkalmat
Libri, 2015
Searching for Someday, 2013

2. Keresd a tökéletest
Libri, 2015
Searching for Perfect




További részek - egyelőre - angol nyelven




2.5 Searching for You 
- novella -

4 Searching for Always

4.5 Searching for Mine 
- novella -

4.6 Searching for Disaster
- novella - várható megjelenése 2016 őszén